×
Вхід в особистий кабінет
забули пароль?
Увійти як користувач
ВКонтакте Facebook Зареєструватися
Новини
Прес-центр

23.05.2014 Здоровий спосіб життя з NORD

Користь фруктів і овочів

Про користь овочів і фруктів знають усі. Їх біологічна цінність для організму незаперечна. Овочі та фрукти не володіють великою енергетичною цінністю , але є постачальниками найважливіших нутрієнтів , від яких безпосередньо залежить здоров'я людини. Вітаміни , мінеральні речовини , легкозасвоювані вуглеводи , харчові волокна , органічні кислоти , пектинові речовини - ось далеко не повний перелік корисних речовин , якими багаті ці дари природи. Так само вони багаті антиоксидантами - бета каротином і вітаміном C які , і це доведено науковими дослідженнями , захищають клітини від старіння і хвороб. У денному раціоні харчування обов'язково повинні в достатній кількості присутні овочі та фрукти. Це основні постачальники клітковини , що грає важливу роль у функціонуванні шлунково -кишкового тракту , нормалізації жирового обміну , виведенні з організму холестерину. Вживання овочів і фруктів підвищує імунні властивості організму і дозволяє протистояти хворобам . Найкраще вживати свіжі фрукти і овочі , а й заморожені - гарна заміна свіжим. Їх швидко переробляють після збору врожаю ( наприклад , зелений горошок протягом 2,5 год), що зводить до мінімуму втрату вітамінів. Якщо вони правильно зберігаються , то вміст вітамінів в них порівнянно з вмістом вітамінів у свіжих овочах або навіть перевищує його.

Фахівець у галузі харчування та дієтології, персональний тренер 

Ліка Старинець

Всі новини

Цей сайт використовує кукі щоб пропонувати Вам більш чуйне та персоналізоване обслуговування.
Використовуючи даний сайт Ви дозволяєте нам використовувати cookies. Якщо Вам потрібно більше інформації відвідайте Політика конфіденційності.