×
Вхід в особистий кабінет
забули пароль?
Увійти як користувач
ВКонтакте Facebook Зареєструватися
Новини
Прес-центр

17.06.2014 Здоровий спосіб життя з NORD

Правила збереження вітамінів в овочах

Сьогодні ми розглянемо, яким простим правилам ви можете слідувати, щоб максимально зберегти у овочах всі корисні вітаміни.

Щоб зберегти вітаміни слід:

• зберігати зелень і салати в поліетиленових пакетах або вентильованих контейнерах в нижньому ящику холодильника. Картоплю і моркву потребують лише в прохолодному, темному і сухому місці; готувати овочі лише до того моменту, коли вони стануть м'якими.

• Приготування в мікрохвильовій печі з мінімальною кількістю води, швидке обсмажування і приготування на пару чудово зберігають поживні речовини;

• використовувати овочевий відвар для приготування супів, рагу і бульйону;

• час від часу їсти овочі, поки це не ввійде у вас у звичку. Їжте їх на закуску з підливками або в салатах.

Не слід:

• різати овочі до тих пір, поки ви не почали готувати, і не ріжте їх більш дрібно, ніж це необхідно;

• залишати овочі (особливо нарізані) у воді, вона вимиє розчинні вітаміни;

• класти овочі в воду, поки вона не закипить. Чим вище температура і коротше час приготування, тим менше вітамінів буде втрачено.

 

Фахівець у галузі харчування та дієтології, персональний тренер

Ліка Старинець

Всі новини

Цей сайт використовує кукі щоб пропонувати Вам більш чуйне та персоналізоване обслуговування.
Використовуючи даний сайт Ви дозволяєте нам використовувати cookies. Якщо Вам потрібно більше інформації відвідайте Політика конфіденційності.