Правила збереження вітамінів в овочах
Сьогодні ми розглянемо, яким простим правилам ви можете слідувати, щоб максимально зберегти у овочах всі корисні вітаміни.
Щоб зберегти вітаміни слід:
• зберігати зелень і салати в поліетиленових пакетах або вентильованих контейнерах в нижньому ящику холодильника. Картоплю і моркву потребують лише в прохолодному, темному і сухому місці; готувати овочі лише до того моменту, коли вони стануть м'якими.
• Приготування в мікрохвильовій печі з мінімальною кількістю води, швидке обсмажування і приготування на пару чудово зберігають поживні речовини;
• використовувати овочевий відвар для приготування супів, рагу і бульйону;
• час від часу їсти овочі, поки це не ввійде у вас у звичку. Їжте їх на закуску з підливками або в салатах.
Не слід:
• різати овочі до тих пір, поки ви не почали готувати, і не ріжте їх більш дрібно, ніж це необхідно;
• залишати овочі (особливо нарізані) у воді, вона вимиє розчинні вітаміни;
• класти овочі в воду, поки вона не закипить. Чим вище температура і коротше час приготування, тим менше вітамінів буде втрачено.
Фахівець у галузі харчування та дієтології, персональний тренер
Ліка Старинець